Besøg IDAs andre hjemmesider

Få psykologhjælp hos IDA

Mistrives du på dit studie? Eller føler du dig stresset? Så tøv ikke med at kontakte IDA. Her kan du få den rette hjælp under dit studieforløb.


Kontakt os

Få psykologhjælp hos IDA

Mistrives du på dit studie? Eller føler du dig stresset? Så tøv ikke med at kontakte IDA. Her kan du få den rette hjælp under dit studieforløb.


Kontakt os

Vi hjælper dig med at skabe balance i studielivet

Oplever du mistrivsel, angst, stress eller depression i forbindelse med dit studieforløb, så tag kontakt til IDA. Du skal ikke stå alene.

I IDA modtager vi jævnligt henvendelser fra studiemedlemmer, der på en eller anden måde oplever større forhindringer end de selv kan klare alene. Det vigtige er at erkende det, og række ud efter hjælp inden udfordringerne bliver for uoverskuelige.

Det kan være at du føler det, som om du er den eneste, der ikke har styr på deres ting, og at dine medstuderende klarer sig meget bedre. Ofte er der tale om en såkaldt flertalsmisforståelse. Men det kan have konsekvenser for din trivsel på studiet.

 

IDA kan hjælpe dig med at tage de næste skridt i den rigtige retning. Det kan være alt fra hvordan du får balance i hverdagen, hvad du kan gøre med generel mistrivsel på studiet, hvordan du prioriterer din tid på et nyt studie og at komme godt igennem forskellige overgange, fx fra uni til job.

IDA hjælper dig med psykologhjælp

Som noget nyt tilbyder IDA vores studiemedlemmer hurtig og gratis adgang til professionelle psykologer, hvis du bliver ramt af stress, angst eller mistrivsel i forbindelse med dit studieliv og i studiejob.

For at få adgang til IDAs psykologordning kræves det at du:

Samtalerne foregår i fuld fortrolighed og det vil ikke komme til at fremgå af dine øvrige sundhedsdata.

Hvad er psykologordningen hos IDA

Her kan du få information om psykologordningen, hvem der har adgang, hvad den indebærer o.l.

Som IDA studiemedlem har du adgang til en række tilbud, der kan hjælpe dig, hvis du oplever mistrivsel på studiet. Heraf er den gratis psykologisk førstehjælp et af tilbuddene.

Når du ringer ind og bliver visiteret til psykologhjælp, får du adgang til tre online konsultationer med en professionel psykolog med speciale i studerendes udfordringer. Derudover har du også mulighed for at skrive til din psykolog alle 24 timer i døgnet, hvis du har brug for det og de vil bestræbe sig efter at kontakte dig hurtigst muligt i åbningstid.

Det er vigtigt at sige, at dette er ikke et behandlingsforløb, men adgang til psykologisk førstehjælp, hvor du kan komme til en samtale hurtigt og få værktøjer til at håndtere de udfordringer du sidder med.

Vi har erfaring med at tilbuddet om de tre samtaler er nok i manges tilfælde – ofte handler det om at forebygge et potentielt længere eller sværere forløb.

Kort sagt, som IDA studiemedlem har du adgang til det gratis psykologtilbuddet.

Det kræver kun at du ringer ind og bliver henvist til vores samarbejdspartner, We.Care, af en konsulent. Du kan ikke få det gratis tilbud ved at henvende dig direkte til We.Care.

Når du ringer ind, snakker du med en konsulent, som kan vurdere sammen med dig hvad IDA har af hjælp til dig i den situation du står i lige nu.

Det skal du, fordi dette tilbud er kun et af mange tilbud IDA har på hylderne at hjælpe dig som studerende.

Det kan være, at I finder ud af at du i første omgang skal søge afklaring hos din studievejleder. Det kan være, at du ikke har været forbi egen læge eller har behov for en anden type behandling.

Det er i samtalen med dig, at vi finder den rigtige hjælp. Og hvor vi sammen kan finde ud af, hvad IDA kan hjælpe dig med nu og her, og hvad IDA kan hjælpe dig med senere. Vi ønsker at tilbyde dig den rigtige hjælp på det rigtige tidspunkt.

Derudover kan du kun få adgang til den gratis ordning, hvis det sker igennem IDA.

Vi har lavet en samarbejdsaftale med We.Care, der kan tilbyde dig som studiemedlem nem og tilgængelig psykologhjælp online, når du bliver visiteret gennem IDA. Psykologerne som We.Care har udvalgt, er trænet i at tage sig af de udfordringer du møder i studielivet.

Når du tilmelder dig We.Cares sikrede system, tildeles du en psykolog, som er dedikeret til at hjælpe dig. Og så får du en række værktøjer til at finde balancen i studielivet og leve det liv, som du gerne vil.

IDA og We.Care vil at du skal føle dig tryg, så det er vigtigt, at der er kemi imellem dig og psykologen. Derfor er du altid garanteret muligheden at tale med en anden, hvis du ikke føler dig tryg i relationen. Og det er helt ok – det er dit forløb og din trivsel, vi fokuserer på. Vi har dig. Samtalerne foregår i fuld fortrolighed og det vil ikke komme til at fremgå af dine øvrige sundhedsdata.

Når du er blevet visiteret og har fået et loginlink til psykologhjælp kan du skrive med en erfaren psykolog eller tale ansigt til ansigt via video, som en traditionel konsultation. Alt foregår gennem We.Cares egenudviklede, sikre og krypterede platform, specielt designet og udviklet med det formål at skabe en sikker og tryg oplevelse for både dig og psykologen.

Andre relevante IDA fordele