Besøg IDAs andre hjemmesider

Bliv gratis studiemedlem

Få en god start på studiet med et medlemskab i IDA.
Skab balance i studielivet med kontante fordele, events og faglighed.


Tilmeld dig

Bliv gratis studiemedlem

Få en god start på studiet med et medlemskab i IDA.
Skab balance i studielivet med kontante fordele, events og faglighed.


Tilmeld dig

Study. Life. Balance.

Der er fokustid, og så er der fritid. Det er vigtigt med balance i studietiden.

Hvordan finder du balance i alt det nye?

Start dit nye kapitel med IDA

Når studiestarten ruller, er der meget at forholde sig til. De mange indtryk og forandringer kan virke overvældende.

IDA er der, når som helst du har brug for os – fra første dag på studiet og ind i karrieren. Vi er det største faglige og sociale fællesskab for studerende inden for it, naturvidenskab og ingeniørfag.

Når du er studiemedlem, får du adgang til alt, du har brug for til at komme godt igennem studietiden — når du skal præstere, og når du vil koble fra.

Prisen for studiemedlemskabet er 0 kr. det første år. Der er ingen binding, og derefter koster det kun 20 kr.om måneden.

38.000
Studiemedlemmer
15
Studiesteder
3000
Årlige events
47
Faglige netværk

Gratis indboforsikring: Den ultimative fordel til IDA studiemedlemmer

Der skal ikke meget for at vælte et budget, når man er studerende. Mange fravælger derfor forsikringer og håber på, at der ikke sker noget. Det er forståeligt, men smart?

Derfor har IDA valgt at gøre indboforsikringen gratis for studiemedlemmer. En gratis indboforsikring, der gælder hele studietiden og ét helt år efter endt uddannelse; kan det nu passe? Ja, og der står intet med småt. Indboforsikringen for studerende dækker lige så godt, når du spilder kaffe eller energidrik ned i computeren, som hvis din cykel bliver stjålet eller du kommer til at gøre skade på en anden person eller deres ejendele. Der er indbygget ansvarsforsikring OG dine bofæller er også dækket (op til tre personer i husstanden.)

Der er også et udvalg af andre studieforsikringer, blandt andet Personforsikring (tidl. Ulykkeforsikring) og Rejseforsikring, til gode priser.

Ticket med teksten - Som studiemedlem kan du få en indboforsikring til 0 kr. hele studietiden samt et år efter endt studie. Den dækker, hvis du får skade på din computer eller mister din telefon væk.

Er du nervøs for, om du kan pensum?

Alle IDA studiemedlemmer får gratis adgang til IDA Campus, som er en online læringsportal med videokurser og webinarer til studerende og nyuddannede. Med IDA Campus får du en opgradering i de programmer, som bliver brugt på lige dit studie. Du behøver ikke at få sved på panden, når underviseren blæser igennem programmeringssprog og teorier, du ikke kender på forhånd. Tag kurserne, når du vil og hvor du vil.

Du finder blandt andet kurser i Python, MATLAB, R og LaTeX for både begyndere og øvede. Der er on-demand kurser og live-webinarer, hvor du kan stille spørgsmål direkte til underviser, om netop dét du går og er i tvivl om.

Læs mere om IDA Campus og hvilke kurser kunne være interessante for dig.

Har du sikret dig retten til dagpenge?

Det er helt normalt at være ledig i en periode efter endt uddannelse. Derfor er a-kassen en god idé.

IDA samarbejder med Akademikernes A-kasse. Bliv gratis studiemedlem af Akademikernes A-kasse og få ret til dagpenge, hvis du i en periode efter uddannelsen står uden job.

Du skal være studiemedlem i mindst et år, inden du afslutter studiet, for at have optjent retten til dagpenge fra første dag som nyuddannet. Du kan være gratis medlem i 5 år, hvis du er studerende og under 30 år. Andre betingelser gælder, hvis du er over 30 år.

bliv gratis medlem af akademikernes a-kasse og få ret til dagpenge efter studiet
Events i IDA. Få adgang til sociale og faglige events hele året, fra klatring til foredrag og virksomhedsbesøg. Download appen og se events, som passer til dit fagområde og campus.

Livet uden for studierne skal også plejes

Vi kan starte med at fortælle dig, at der er 3.000 årlige events i IDA. Men det bliver du nok hverken klogere eller mere inspireret af. Så lad os hellere være konkrete og vise dig, hvad du kan forvente, når du bliver IDA studiemedlem.

Hvert år tager vi rundt i landet med IDA Comedy, som er blevet mere og mere populært over årene. Vores karrierevejledere er ude på campus og snakke med jer om jeres fremtidsambitioner og hvordan I søger studiejobs. Hvis du har brug for at koble af, står et væld af frivillige kræfter på hovedet for at arrangere sociale sammenkomster som windsurfing, paintball, keramikmaling og bådture for bare at nævne et par.

Og det er både nemt og prisvenligt. IDA studiemedlemmer kan komme til vores events enten gratis eller til en meget billig pris og tilmelding foregår over appen, IDA Studerende. Det er godt for budgettet og for sindet.

Få SU’en til at række lidt længere

En god måde at få SUen til at holde længere end to uger ind i hver måned, er at benytte sig af alle de smarte studierabatter, du har ved hånden. Der er mange kontante fordele ved at være studiemedlem, som dækker næsten ethvert behov, hvor du kan spare penge på alt fra tøj til studiebøger.

Hver måned får alle IDA studiemedlemmer rabatkoder til bl.a. Boozt, E-cooking og Shaping New Tomorrow, som du finder inde i vores app, IDA Studerende. Der er også rabatter til mobilabonnement, måltidskasser, gaver og bøger.

Få et overblik over alle dine medlemsfordele og adgang til rabatkoderne ved at downloade IDA Studerende.

få rabatter med dit IDA-medlemskab. Du kan spare penge på alt fra tøj til studiebøger. Rabatkoderne finder du i IDAs app, IDA Studerende
Er din ansættelseskontrakt som den skal være? Får du den løn, du er værd? Få læst din kontrakt igennem af IDAs karriererådgivere. Gælder også studiejobs.

Overvejer du studiejob?

Ved studiestart er studiejob og karriere nok ikke det første, du tænker på. Men når den tid kommer, hvor du vil undersøge, hvad du kan forvente i løn, hvor det er smart at finde studiejob med din baggrund og hvordan du står stærkt på arbejdsmarkedet, så står IDAs karriererådgivere klar til at hjælpe dig. Og det er uanset om det gælder studiejob eller jobsøgning efter endte studier.

Der er meget du kan klare på egen hånd og vi har samlet en masse tips og tricks til dig på vores Fra Uni til Job platform. Her dykker vi også ned i emner som tvivl, kompetencer og networking. Har du kigget på det, så får du mere kvalificeret hjælp, når du kontakter din karriererådgiver.

Læs mere om, hvordan du kan bruge vores karriererådgivere i løbet af studietiden.

FAQ

For at blive studiemedlem skal du enten være i gang med en ingeniør-, IT- eller naturvidenskabelig uddannelse. Det første år er studiemedlemskabet gratis og derefter koster det kun 20 kr. om måneden.

Når du har overstået dit første år som medlem, vil du blive opkrævet 120 kr. pr. halvår. Disse opkrævninger sker i oktober og april. For at gøre betalingen af dit kontingent nemmere, kan du tilmelde dig Betalingsservice.

Tilmeld studiekontingent Betalingsservice her