Besøg IDAs andre hjemmesider

Om IDA

IDA er en interesseorganisation og fagforening for mere end 140.000 medlemmer. Heraf er ca. 38.000 studiemedlemmer, som denne side henvender sig til.

Hvad er IDA?

Med over 38.000 studiemedlemmer er IDA Danmarks største fællesskab af studerende inden for IT, naturvidenskab og ingeniørfag. Vi arbejder på at give dig og dine medstuderende den bedst mulige studietid og de bedste forudsætninger for at få en god start på karrieren.

Når du er færdiguddannet, står vi klar med bl.a. faglig rådgivning og sparring, der kan være med til at sikre at du står stærkest på arbejdsmarkedet. Og på vores “Fra uni til job” platform får du alle vores bedste tips og råd up front i form af artikler, tests, CV-skabeloner, samtalestartere til netværks- og kaffemøder, og videoer om alt fra rettigheder til jobresearch.

Gå på opdagelse i Fra Uni til Job og kom godt i gang med dit videre forløb.

mosaik af billeder på en hvid baggrund, der viser forskellige aspekter af liv og situationer

FAQ

For at blive studiemedlem skal du enten være i gang med en ingeniør-, IT- eller naturvidenskabelig uddannelse. Det første år er studiemedlemskabet gratis og derefter koster det kun 20 kr. om måneden.

Når du har overstået dit første år som medlem, vil du blive opkrævet 120 kr. pr. halvår. Disse opkrævninger sker i oktober og april. For at gøre betalingen af dit kontingent nemmere, kan du tilmelde dig Betalingsservice.

Tilmeld Betalingsservice her

Har du endnu ikke fået tilmeldt dit studiekontingent til Betalingsservice? Tilmeld dig nu og slip for besværet med girokort og glemte betalinger.

Dit studiemedlemskab er gratis det første studieår (for medlemmer indmeldt efter 02.03.2017 er de første 12 måneder gratis). Herefter koster det 20 kr. pr. måned. To gange om året vil du modtage en opkrævning på 6 måneders medlemskab svarende til 120 kr. Du kan nu tilmelde dig Betalingsservice her. Så undgår du alt besværet med at skulle betale regninger.

Se din profil og opdatér dine uddannelsesoplysninger her

Det er vigtigt, at IDA kender din forventede afslutningsdato for dit studie, så dit kontingent altid er korrekt. Oplysningen om dit uddannelsessted er også vigtig, så du modtager indbydelser til arrangementer netop på dit studiested.

Når du afslutter dit studie, fortsætter dit medlemskab af IDA. Det er vigtigt, at du opdaterer din beskæftigelsesstatus, da der er rabat på kontingentet, hvis du er ledig, og du selv har oplyst det på Min profil.

Er du medlem af en a-kasse, som fx Akademikernes A-kasse, som vi har et samarbejde med, skal du også huske at kontakte dem for at ændre din status. Vi deler ikke din beskæftigelsesstatus med andre, så det er vigtigt, at du kontakter dem så du modtager den rigtige hjælp og ydelse.

Få styr på reglerne for dagpenge som nyuddannet.

Hvis du ønsker at udmelde dig hos IDA, skal du vide, at du altid er velkommen til at melde dig ind igen på et senere tidspunkt.

Du kan udmelde dig her.