Besøg IDAs andre hjemmesider

Danmarks billigste studieforsikringer

Vær på den sikre side og få Danmarks billigste forsikringer til studerende skræddersyet til dit behov i studietiden.


Vælg din forsikring

Danmarks billigste studieforsikringer

Vær på den sikre side og få Danmarks billigste forsikringer til studerende skræddersyet til dit behov i studietiden.


Vælg din forsikring

Ticket med teksten - Som studiemedlem kan du få en indboforsikring til 0 kr. hele studietiden samt et år efter endt studie. Den dækker, hvis du får skade på din computer eller mister din telefon væk.

Vær på den sikre side

I IDA vil vi gerne gøre vores til, at du får en så god og tryg studietid som muligt. Samtidig ved vi vi godt, at forsikringer kan være uoverskuelige at tage stilling til. Og det er sjældent en god idé at skære forsikringer ud af budgettet og håbe, at man er heldig. Derfor har vi gjort det let og skræddersyet nogle virkelig gode forsikringer, så du er dækket, hvis uheldet er ude.

Som studiemedlem af IDA tilbyder vi dig en unik medlemsfordel, nemlig en Indboforsikring til 0,- igennem IDA Forsikring, så længe du studerer og i et helt år efter endt uddannelse. Du sparer over 900 kr. om året.

Studiemedlemskabet af IDA er gratis det første år, og herefter koster det kun 20 kr. om måneden.

Bestil et tilbud eller køb direkte på IDA Forsikrings studieberegner.

Billige studieforsikringer

Udover en gratis Indboforsikring har vi billige studieforsikringer, som er skræddersyet til dit liv som studerende.

Overvejer du at tage til udlandet i et semester eller bare på ferie. Så er det godt at have en rejseforsikring, så du ikke er strandet i udlandet, hvis der er strejke eller din bagage aldrig dukker op.
Personforsikringen, tidligere Ulykkesforsikringen, kan du få brug for, hvis du arbejder i et laboratorie som led i din uddannelse, eller du dyrker en ekstremsport. Den dækker også tandskader.
Ejer du bil, så skal du have en ansvarsforsikring.

Tre tickets, der viser forsikring til studerende - rejseforsikring, personforsikring (tidl. skadeforsikring) og bilforsikring

Studieberegneren

På IDA Forsikrings studieberegner kan du både købe forsikringerne direkte eller få et uforpligtende tilbud på forsikringer til studerende. Du skal bare indtaste et par oplysninger om dig og dine boligforhold.

Det er nemt at få et tilbud og IDA Forsikring står klar til at hjælpe, hvis du har behov for hjælp.

PS: Vidste du, at hvis du tegner indboforsikringen imens du er studerende, så gælder den i hele studietiden og i ét helt år efter at du er uddannet.

studieberegner fra IDA Forsikring

Indbo-forsikring til 0 kr.

Er du også i tvivl om, hvad en indboforsikring er? Og hvad er det nu lige en selvrisiko er? Hør Frederik fortælle mere om vores gratis indboforsikring

Det siger andre studerende

Som aktuar ved jeg, at IDA har de billigste forsikringer.

- Asbjørn, forsikringsmatematik, KU

Jeg har lige købt bil. Da jeg skulle købe en bilforsikring, fandt jeg ud af, at mit antal af år som medlem af IDA, tæller som skadefri år. Det sparede jeg lige et par 1000 kroner på. Lækkert!

- Mads, elektroingeniør, DTU

Min telefon blev stjålet om natten, jeg meldte det til IDA forsikring dagen efter, og fik pengene sat pengene ind samme dag. Nemt og hurtigt.

- Nichlas, produkt- og designpsykologi, AAU

Jeg har fundet ud af, at jeg kan beholde mine studieforsikringer, til jeg fylder 30 år, selvom jeg bliver færdiguddannet i mellemtiden. Det sparer jeg mange penge på.

- Emil, fødevarestuderende, KU

Klik og få svar på alle dine spørgsmål

En forsikring er en aftale, hvor IDA Forsikring forpligter sig til at yde erstatning, hvis noget går galt, mod at du betaler en præmie hvert år. 

Forsikringen kan dække alle mulige ting. Indboforsikringen dækker dine ting i hjemmet, hvis de går i stykker eller du bliver udsat for indbrud. Forsikringen dækker også, hvis du kommer til at gøre skade på andres ejendele, eller hvis dine ting går i stykker uden for hjemmet. 

En rejseforsikring dækker dine omkostninger, hvis du bliver syg, mens du er på ferie og skal transporteres hjem til Danmark eller er nødt til at blive indlagt på destinationen. Forsikringen dækker også, hvis din rejse bliver aflyst, og du kan selv vælge, om den også skal dække, hvis du selv er nødt til at aflyse din ferie. 

Personforsikringen (som tidligere hed Ulykkeforsikring) dækker, hvis du kommer til skade. Hvis du falder og slår tænderne, eller dit knæ kommer til skade ved motion. Du kan selv vælge, hvor stor din mulighed for erstatning skal være i tilfælde af en ulykke, og hvor “små” skader forsikringen skal dække ned til. 

Find alle forsikringerne her.

IDA Forsikring anbefaler, at du tegner disse tre studieforsikringer:

  • Indboforsikring
  • Personforsikring
  • Rejseforsikring

Anbefalingen kommer dog an på din situation. Bor du hjemme, er du fx dækket af dine forældres Indboforsikring. Men er du flyttet hjemmefra, er det vigtigt, at du tegner en Indboforsikring, så du er dækket, hvis din cykel eller mobil fx bliver stjålet eller hvis kommer til at gøre skade på andre eller andres ting.

Læs mere her om hvilke studieforsikringer IDA Forsikring anbefaler dig at tegne

Hvis du kommer til at tabe din kaffe ned i din kammerats computer, så dækker IDA Forsikrings Indboforsikring, som har indbygget ansvarsforsikring.

Du kan læse mere om, hvornår ansvarsforsikringen dækker og ikke dækker i IDA Forsikrings Indboforsikring betingelser 2022, eller spørge vores rådgivere, hvis du er i tvivl om, hvornår ansvarsforsikringen dækker.

Er du i tvivl om, om du allerede har en forsikring, kan du logge ind på Min Side og se, om du allerede har forsikring hos IDA Forsikring. Du kan ikke se hos IDA, om du har forsikringer andre steder.

Vi ved, at pengene er små, mens du studerer, og at der er mange andre ting at bruge penge på. Derfor tilbyder IDA Forsikring landets billigste studieforsikringer til vores studiemedlemmer.

Hvis din cykel bliver stjålet, er der flere ting, som spiller ind på, hvor meget du kan få udbetalt af forsikringen.

Først og fremmest skal du selv betale, den selvrisiko, du har valgt.

IDA Forsikring beregner værdien af din stjålne cykel ud fra hvad den kostede fra ny fratrukket en procentvis nedskrivning hvert år.

Hvis du har købt en dyr racercykel eller mountainbike, skal du tegne en ekstra dækning, da der er et max for, hvor meget indboforsikringen kan dække en cykel med.

Hvis du som studiemedlem af IDA tegner indboforsikring i IDA Forsikring, så dækker forsikringen både dig og din eventuelle partner.

Men mange studerende finder også sammen i bofællesskab, og hvis du bor sammen med andre, så dækker indboforsikringen dig og op til to andre personer i husstanden.

For at blive studiemedlem skal du enten være i gang med en ingeniør-, IT- eller naturvidenskabelig uddannelse. Det første år er studiemedlemskabet gratis og derefter koster det kun 20 kr. om måneden.

Når du har overstået dit første år som medlem, vil du blive opkrævet 120 kr. pr. halvår. Disse opkrævninger sker i oktober og april. For at gøre betalingen af dit kontingent nemmere, kan du tilmelde dig Betalingsservice.

Tilmeld studiekontingent Betalingsservice her.

For at blive studiemedlem af IDA, skal du være aktiv studerende på en uddannelse inden for ingeniørfaget, naturvidenskab eller it.

Se liste over medlemsberettigede bachelor- og kandidatuddannelser