Er du heldig eller er du forsikret?

Du kan ikke regne med dit held, men du kan regne med din forsikring!


Vælg din forsikring

Læser du enten it, naturvidenskab eller ingeniørfag?

Så er du så heldig, at du kan blive studiemedlem af IDA og få adgang til de billigste og bedst dækkende studieforsikringer på markedet til en fast pris. Vi tilbyder endda prismatch samt to biografbilletter, hvis du finder studieforsikringerne med samme dækning billigere et andet sted. Læs mere om betingelserne her.

 

 

Heldig eller forsikret?

Du tænker sikkert, at det sker aldrig for dig. At du er heldig og ikke kommer ud for nogle uheld. Men faktum er, at du ikke kan forudsige, hvad der kan ske i fremtiden, og derfor bør du have en forsikring, der dækker dig, hvis uheldet er ude. Vores studiemedlemmer tegner oftest disse tre forsikringer.
Indbo: 84 kr./md
Forsikringen dækker bl.a., hvis der ryger kaffe i din laptop eller du mister din mobil. Du er også dækket, hvis din cykel bliver stjålet - helt uden selvrisiko. Forsikringen dækker også dine roomies.
Ulykke: 62 kr./md
Ulykkesforsikringen dækker, hvis du kommer ud for en ulykke og fx mister en tand. Forsikringen dækker også i laboratoriet, hvis det er en del dit studie.
Rejse: 46 kr./md
Med en rejseforsikring kan du altid komme sikkert hjem, uanset hvor i verden du befinder dig. Rejseforsikringen dækker både på de sneklædte løjper og hvis du er til adrenalinpumpende aktiviteter som fx bungy jumping.

På en skala fra 7-9-13, hvor meget skal du så forsikres?

Vidste du, at din cykel er dækket via Indboforsikringen? Så husk at få den og alt dit andet grej forsikret med den billigste studieforsikring på markedet.

Det siger andre studerende

Som aktuar ved jeg, at IDA har de billigste forsikringer.

- Asbjørn, forsikringsmatematik, KU

Jeg har lige købt bil. Da jeg skulle købe en bilforsikring, fandt jeg ud af, at mit antal af år som medlem af IDA, tæller som skadefri år. Det sparede jeg lige et par 1000 kroner på. Lækkert!

- Mads, elektroingeniør, DTU

Min telefon blev stjålet om natten, jeg meldte det til IDA forsikring dagen efter, og fik pengene sat pengene ind samme dag. Nemt og hurtigt.

- Nichlas, produkt- og designpsykologi, AAU

Jeg har fundet ud af, at jeg kan beholde mine studieforsikringer, til jeg fylder 30 år, selvom jeg bliver færdiguddannet i mellemtiden. Det sparer jeg mange penge på.

- Emil, fødevarestuderende, KU

Behold dine forsikringer til du fylder 30 år

...uanset om du er studerende eller ej. Hvis du tegner dine studieforsikringer, mens du er studerende, kan du beholde dem helt til du fylder 30 år. Det er en besparelse på ca. 44 % årligt.

Klik og få svar på alle dine spørgsmål

En forsikring er en aftale, hvor IDA forpligter sig til at yde erstatning, hvis noget går galt, mod at du betaler en præmie hvert år. 

Forsikringen kan dække alle mulige ting. Vores indboforsikring dækker dine ting i hjemmet, hvis de går i stykker eller du bliver udsat for indbrud. Forsikringen dækker også, hvis du kommer til at gøre skade på andres ejendele, eller hvis dine ting går i stykker uden for hjemmet. 

En rejseforsikring dækker dine omkostninger, hvis du bliver syg, mens du er på ferie og skal transporteres hjem til Danmark eller er nødt til at blive indlagt på destinationen. Forsikringen dækker også, hvis din rejse bliver aflyst, og du kan selv vælge, om den også skal dække, hvis du selv er nødt til at aflyse din ferie. 

Ulykkesforsikring dækker, hvis du kommer til skade. Hvis du falder og slår tænderne, eller dit knæ kommer til skade ved motion. Du kan selv vælge, hvor stor din mulighed for erstatning skal være i tilfælde af en ulykke, og hvor “små” skader forsikringen skal dække ned til. 

Find alle forsikringerne her.

IDA Forsikring anbefaler, at du tegner disse tre studieforsikringer:

  • Indboforsikring
  • Ulykkesforsikring
  • Rejseforsikring

Anbefalingen kommer dog an på din situation. Bor du hjemme er du fx dækket af dine forældres Indboforsikring. Men er du flyttet hjemmefra, er det vigtigt, at du tegner en Indboforsikring, så du er dækket, hvis din cykel eller mobil fx bliver stjålet eller hvis kommer til at gøre skade på andre eller andres ting.

Læs mere her om hvilke studieforsikringer vi anbefaler dig at tegne

Hvis du kommer til at tabe din kaffe ned i din kammerats computer, så dækker IDAs indboforsikring, som har indbygget ansvarsforsikring.  

Du kan læse mere om, hvornår ansvarsforsikringen dækker og ikke dækker i IDAs betingelser for familieforsikring, eller spørge vores rådgivere, hvis du er i tvivl om, hvornår ansvarsforsikringen dækker. 

Er du i tvivl om, om du allerede har en forsikring, kan du logge ind på Min Side og se, om du allerede har forsikring hos IDA. Du kan ikke se hos IDA, om du har forsikringer andre steder. 

Vi ved, at pengene er små, mens du studerer, og at der er mange andre ting at bruge penge på. Derfor tilbyder IDA landets billigste studieforsikringer til vores studiemedlemmer. 

Hvis din cykel bliver stjålet, er der flere ting, som spiller ind på, hvor meget du kan få udbetalt af forsikringen. 

Først og fremmest skal du selv betale, den selvrisiko, du har valgt. 

IDA Forsikring beregner værdien af din stjålne cykel ud fra hvad den kostede fra ny fratrukket en procentvis nedskrivning hvert år. 

Hvis du har købt en dyr racercykel eller mountainbike, skal du tegne en ekstra dækning, da der er et max for, hvor meget indboforsikringen kan dække en cykel med. 

Hvis du som IDA-medlem tegner indboforsikring, så dækker forsikringen både dig og din eventuelle partner.  

Men mange studerende finder også sammen i bofællesskab, og hvis du bor sammen med andre, så dækker indboforsikringen dig og op til to andre personer i husstanden.