Besøg IDAs andre hjemmesider

Har du sikret dig retten til dagpenge?

IDA samarbejder med Akademikernes A-kasse. Bliv gratis studiemedlem af Akademikernes A-kasse og få ret til dagpenge, hvis du i en periode efter uddannelsen står uden job.

Bliv medlem af a-kassen via IDA

Er du IDA medlem?
Så meld dig ind i Akademikernes A-kasse via vores indmeldelse.

Flere end 20.000 har allerede gjort det…

Flere end 20.000 andre studiemedlemmer i IDA har allerede meldt sig ind i Akademikernes A-kasse, som er landets største a-kasse for akademikere. Gør det samme og få ret til dagpenge fra første dag som nyuddannet. Læs betingelserne og opret dig via vores formular nu.

Ledigheden det første år som nyuddannet

Det er helt normalt at være ledig i en periode efter endt uddannelse. Derfor er a-kassen en god idé. Ledigheden det første år som nyuddannet ser sådan ud for IDAs medlemsgruppe:

0%
Diplomingeniører
0%
Civilingeniører
0%
Naturvidenskabelige
0%
IT'ere

Om Akademikernes A-kasse

Akademikernes A-kasse betragter det som deres fornemmeste opgave at hjælpe medlemmerne stærkt videre

- Akademikernes A-kasse

Udover at give økonomisk tryghed er a-kassen en afgørende sparringspartner i overgangene i studielivet og arbejdslivet – når man skal lande sit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig.

- Akademikernes A-kasse

A-kassen har det som et erklæret mål at udvikle tilbud og rådgivning, så medlemmerne er rustet til fremtidens arbejdsmarked, hvor mange kommer til at skifte job meget oftere, end man tidligere har gjort.

- Akademikernes A-kasse

Hvad er forskellen på IDA og Akademikernes A-kasse?

Det kan være svært at gennemskue forskellen på IDA, som er en fagforening, og Akademikernes A-kasse. Her kan du se de væsentligste forskelle:

IDA

  • Sikrer dig gode vilkår og den rigtige løn i studiejobbet
  • Giver feedback på CV og ansøgninger
  • Giver dig mulighed for at deltage i sociale og faglig events

Akademikernes A-kasse

  • Sikrer dig retten til dagpenge
  • Rådgiver om dagpengeregler
  • Hjælper dig videre, hvis du står uden job

Det siger andre studerende

"Jeg gik glip af dagpenge den første måned, fordi jeg fik meldt mig ind for sent. Jeg ville ønske, at jeg bare havde gjort det i starten af studiet i stedet for at vente. Det kunne jeg lige så godt have gjort."

- Emil, miljøteknologi

"Jeg meldte mig ind i starten af studiet. Så slap jeg for at tænke mere over det, og nød godt af dagpenge dagen efter jeg blev nyuddannet."

- Stine, civilingeniør

"Jeg anbefaler altid mine medstuderende bare at få det gjort og melde sig ind. Hvorfor skulle man vente?"

- Omar, informationsteknologi

Klik og få svar på alle dine spørgsmål

Et medlemskab af Akademikernes A-kasse giver dig ret til dagpenge, hvis du i en periode, efter du har afsluttet din uddannelse, står uden job.

 

Akademikernes A-kasse er landets største a-kasse for akademikere. Det er gratis at være medlem, hvis du er studerende og under 30 år. Og når du er færdiguddannet, så er Akademikernes A-kasse den billigste a-kasse for akademikere. Som medlem af Akademikernes A-kasse optjener du retten til dagpenge fra din første dag som nyuddannet, hvis du står uden job. Det eneste, det kræver, er, at du husker at melde dig ind senest et år før, du afslutter din uddannelse. Derfor anbefaler vi, at du gør det så hurtigt som muligt, så du ikke risikerer at glemme det i løbet af de sidste travle år af studiet.

 

Du kan melde dig ind i Akademikernes A-kasse på din IDA-profil i IDA Studerende appen eller læs betingelserne på Mit IDA og opret dig herfra:

Som studiemedlem af a-kassen optjener du retten til få dagpenge, hvis du skulle blive ledig efter din sidste eksamen. På den måde har du sikret dig selv en indtægt som nyuddannet og kan få hjælp til at komme stærkt videre.

 

Har du været medlem af a-kassen i mindst 1 år, før du afslutter dit studie, har du ret til dagpenge fra første dag som nyuddannet, hvis du står uden job. Derudover hjælper a-kassen dig med at huske, hvad du skal gøre for at få ret til dagpenge som nyuddannet. Derfor er det en god idé at melde sig ind i a-kassen tidligt på studiet, så du ikke glemmer det senere under en travl studietid.

 

Hvis du melder dig ind, når der mindre end 1 år tilbage af dit studie, vil du først have ret til dagpenge, når karensperioden på en måned er overstået. Du går altså glip af en måneds dagpenge som nyuddannet ved ikke at blive studiemedlem af a-kassen i tide.

 

Hvis du har mindre end 2 måneder tilbage af dit studie, og du endnu ikke er medlem af en a-kasse, kan du ikke længere blive studiemedlem af a-kassen via IDA. Her skal du tilmelde dig direkte via Akademikernes A-kasse, hvor du kan søge rådgivning.

Hos IDA samarbejder vi med Akademikernes A-kasse, og dem kan vi anbefale af flere grunde.

 

Akademikernes A-kasse er landets største a-kasse for akademikere og har den laveste dimittendledighed blandt alle akademiske a-kasser. Det er deres spidskompetence at sørge for, at du kommer i beskæftigelse. Når du har afsluttet din uddannelse, er Akademikernes A-kasse desuden den billigste a-kasse for akademikere.

 

Du bliver ikke automatisk medlem af Akademikernes A-kasse, når du melder dig ind i IDA. Du skal aktivt tilvælge Akademikernes A-kasse ved din studieindmeldelse i IDA eller efterfølgende under din profil, og så sørger vi for resten.

Som studerende kan du være gratis medlem af Akademikernes A-kasse i 5 år, så længe du er under 30 år. Derefter skal du betale for dit medlemskab. Et godt tip er at melde sig ind så tidligt som muligt som studerende og senest 1 år før den sidste eksamen. Så får du alle fordelene uden at have penge op af lommen.

 

Når du bliver 30 år, skal du ifølge lovgivningen betale for dit medlemskab af en a-kasse, selvom du er studerende. For studerende over 30 år er det dog muligt at være medlem på deltid. Som medlem på deltid sparer du noget af kontingentet. I IDA anbefaler vi, at du rådfører dig hos Akademikernes A-kasse i dette tilfælde.

 

Når du er færdiguddannet, skal du betale for dit medlemskab som fuldtidsmedlem. Her er Akademikernes A-kasse den billigste a-kasse for akademikere. Du kan se, hvad du skal betale i kontingent som fuldtidsmedlem eller som medlem på deltid hos Akademikernes A-kasse her.

A-kassen varetager den økonomiske del af din ledighed. Det er a-kassen, der udbetaler dagpenge til ledige. Udover at give dig økonomisk tryghed, hvis du bliver ledig, er Akademikernes A-kasse en afgørende sparringspartner i overgangene i dit studieliv og arbejdsliv – når du skal lande dit første job som nyuddannet, er mellem jobs eller overvejer at blive selvstændig.

 

Hvor a-kassen bl.a. er partneren mellem dig og myndighederne, mens du er på dagpenge, så er IDA som din fagforening partneren mellem dig og din kommende arbejdsgiver. I IDA er vi klar med karriererådgivning, kurser, events, fagtekniske netværk og andet godt, der kan hjælpe dig godt i gang allerede mens du er studerende, når du skal lande dit første job og senere videre i din karriere. Vores jurister er klar til at læse din kontrakt igennem, når du lander et job, så du er sikret ordentlige vilkår og løn i ansættelsen. Vi er også din fagforening, hvis du kommer i tvivl eller oplever noget i dit studiejob eller arbejdsliv, som du får brug for hjælp til.

Hvis du har yderligere spørgsmål omkring a-kassen, skal du kontakte Akademikernes A-kasse. Du kan ringe til dem på tlf: 33 95 03 95 eller sende en mail til kontakt@aka.dk.