Besøg IDAs andre hjemmesider

Hvad er IDA?

Med over 38.000 studiemedlemmer er IDA Danmarks største fællesskab af studerende inden for IT, naturvidenskab og ingeniørfag. Vi arbejder på at give dig og dine medstuderende den bedst mulige studietid og de bedste forudsætninger for at få en god start på karrieren.

I løbet af studietiden og over i første job står vi klar med faglig rådgivning og sparring, der kan være med til at sikre at du står stærkest på arbejdsmarkedet.
mosaik af billeder på en hvid baggrund, der viser forskellige aspekter af liv og situationer
Orange ticket med få rabatter med dit IDA-medlemskab. Du kan spare penge på alt fra tøj til studiebøger. Rabatkoderne finder du i IDAs app, IDA Studerende

Kontante rabatter og medlemsfordele

Træning, tøj, madkasser og abonnementer er bare et par af de rabataftaler, du får adgang til som studiemedlem.

Og vi har også attraktive medlemsfordele hos vores samarbejdspartnere IDA Forsikring og Lån&Spar, så du både sparer penge og forrenter dem på én og samme tid.

Events

Der bliver arrangeret IDA-events hele året rundt og i hele landet. Mange af disse er målrettet studerende og til SU-venlige priser.

Du kan bl.a. tage et afbræk fra studierne og hive din studiegruppe med til bungyjumping eller keramik. Du kan også få en introduktion til Python og deltage i et webinar om trivsel i studierne eller hvordan du strukturerer din opgaveskrivning.

Og når du er ved at være færdig med studierne, har vi en skræddersyet webinarrække om at gå fra uni til job og hvordan du lander det første job.
Events i IDA. Få adgang til sociale og faglige events hele året, fra klatring til foredrag og virksomhedsbesøg. Download appen og se events, som passer til dit fagområde og campus.
Orange ticket med Få gode råd til hvordan du skriver et målrettet CV og en skarp ansøgning, så du kan lande et studiejob og dit første job efter studierne.

Personlig rådgivning

I IDA vil vi gerne hjælpe dig godt i gang med både studiet og din kommende karriere. Vores rådgivere står hver dag klar til at vejlede dig, og sparre om de udfordringer du måtte møde i forbindelse med studie og karriere.

Du kan blandt andet få feedback på dit CV og din ansøgning, hjælp til at afklare dine studie- og jobmuligheder og gennemgang af din ansættelseskontrakt, når studiejobbet er i hus.

Du har også rig mulighed for at skabe dig et netværk, der måske er vejen til dit næste studie- eller fuldtidsjob. IDA har nemlig adskillige faglige netværk, hvor du kan møde både medstuderende og mere garvede fagfæller.

Hvad er en fagforening?

Mange studerende tror om de fleste fagforeninger, at det først er relevant efter at have endt en bestemt uddannelse, men faglige organisationer og især fagforeninger giver dig allerede mange fordele under studiet.
Pige med briller og krøllet hår i lilla ternet blazer i fokus som kigger op mod himlen. Et stort grøn træ i baggrunden. Pige med briller og krøllet hår i lilla ternet blazer i fokus som kigger op mod himlen. Et stort grøn træ i baggrunden.

FAQ

For at blive studiemedlem skal du enten være i gang med en ingeniør-, IT- eller naturvidenskabelig uddannelse. Det første år er studiemedlemskabet gratis og derefter koster det kun 20 kr. om måneden.

Når du har overstået dit første år som medlem, vil du blive opkrævet 120 kr. pr. halvår. Disse opkrævninger sker i oktober og april. For at gøre betalingen af dit kontingent nemmere, kan du tilmelde dig Betalingsservice.

Tilmeld Betalingsservice her

Har du endnu ikke fået tilmeldt dit studiekontingent til Betalingsservice? Tilmeld dig nu og slip for besværet med girokort og glemte betalinger.

Dit studiemedlemskab er gratis det første studieår (for medlemmer indmeldt efter 02.03.2017 er de første 12 måneder gratis). Herefter koster det 20 kr. pr. måned. To gange om året vil du modtage en opkrævning på 6 måneders medlemskab svarende til 120 kr. Du kan nu tilmelde dig Betalingsservice her. Så undgår du alt besværet med at skulle betale regninger.

Se din profil og opdatér dine uddannelsesoplysninger her

Det er vigtigt, at IDA kender din forventede afslutningsdato for dit studie, så dit kontingent altid er korrekt. Oplysningen om dit uddannelsessted er også vigtig, så du modtager indbydelser til arrangementer netop på dit studiested.

Når du afslutter dit studie, fortsætter dit medlemskab af IDA. Det er vigtigt, at du opdaterer din beskæftigelsesstatus, da der er rabat på kontingentet, hvis du er ledig, og du selv har oplyst det på Min profil.

Er du medlem af en a-kasse, som fx Akademikernes A-kasse, som vi har et samarbejde med, skal du også huske at kontakte dem for at ændre din status. Vi deler ikke din beskæftigelsesstatus med andre, så det er vigtigt, at du kontakter dem så du modtager den rigtige hjælp og ydelse.

Få styr på reglerne for dagpenge som nyuddannet.

Hvis du ønsker at udmelde dig hos IDA, skal du vide, at du altid er velkommen til at melde dig ind igen på et senere tidspunkt.

Du kan udmelde dig her.