Besøg IDAs andre hjemmesider

Sæson 3

Lyt med på sæson 3 af IDA Lyd. Vi lægger ud med unge i ledelse og iværksætteri. Flere episoder følger efter sommerferien. God lytning!

Sæson 3 Episode 10

Introvert - Succes uden de store armbevægelser 2 af 2

Lyt med, når vi taler med IT-studerende, Augusta Jakobsen, som deler ud af sin erfaring og succeshistorier som introvert i en verden, der hylder ekstroverte værdier.

Sæson 3 Episode 9

Introvert - Succes uden de store armbevægelser 1 af 2

Hvordan kan man omfavne sine introverte præferencer uden at gå på kompromis med sig selv. Få tips og tricks til at styrke dine netværksfærdigheder og trives i faglige og personlige situationer, uanset din personlighed.

Sæson 3 Episode 8

STEM og diversitet - hvor er vi henne?

Johanne Skotte - tidligere talsperson for IDA STEM Students - deler sin indsigt i, hvordan det ser ud med kønsrepræsentationen på STEM-uddannelserne. I episoden udforsker vi udfordringerne, fremskridtene og hvordan vi sikrer en mere inkluderende fremtid inden for STEM

Sæson 3 Episode 7

Lønforhandling - Sådan gør du

Det kan være en udfordrende og nervepirrende oplevelse at skulle forhandle sin første løn. I dette afsnit af IDA Lyd dykker vi ned i kunsten at føre lønforhandlinger, specielt rettet mod nyuddannede.

Sæson 3 Episode 6

Studiemotivation 2 af 2

I denne fortsættelse af forrige afsnit af IDA Lyd udforsker vi igen et emne, som berører de fleste af os studerende - nemlig motivation. For hvordan fastholder man motivationen på studiet, selv når alt føles uoverskueligt og overvældende?

Sæson 3 Episode 5

Studiemotivation 1 af 2

Hvordan fastholder man motivationen på studiet, selv når alt føles uoverskueligt og overvældende. Karrierekonsulent i IDA, Majbrit Ølgaard, deler praktiske værktøjer og teknikker til at genfinde og fastholde studiemotivationen.

Sæson 3 Episode 4

Studielån

Vi går i dybden med studielån, der kan virke som en uoverskuelig jungle for mange studerende. Uanset om du er på vej til universitetet eller allerede er midt i studielivet, er det vigtigt at forstå, hvad studielån indebærer.

Sæson 3 Episode 3

Politik og frivillighed mens du læser

Hvad er en studenterpolitiske organisation? Hvad kæmper de for? Og hvorfor bør man overhovedet interessere sig for uddannelsespolitik?

Sæson 3 Episode 2

Unge i ledelse

Hvordan kan man allerede som ung gå vejen som leder? Hvilke kompetencer kræver det, og hvad kan man gøre for at styrke sine lederevner? Lyt med, når Sofie Larsen, der selv er i gang med at gå ledelsesvejen, deler...

Sæson 3 Episode 1

Studerende – og iværksætter

Lyt med, når Cecilie Engvang Lund, medstifter af virksomheden Tempty Foods, fortæller om sit iværksættereventyr, og hvordan hun lavede en startup, mens hun var studerende. Cecilie deler sine tanker om at være ung...