Det ville vi gerne have vidst, da vi selv startede på studiet

Get yourself a study buddy – hurtigt! 

To personer, der samarbejder og griner sammen

Eller endnu bedre – en studiegruppe. Skaf dig selv en gruppe af mennesker, som holder dig til ilden med at læse, når du hellere vil scrolle og som kan hjælpe dig, når der er noget, du ikke forstår.

Og vær ærlig overfor dem, når der er noget, du ikke kan finde ud af. I hjælper hinanden meget bedre ved at være ærlige fra starten af. Og I er altid flere, der synes, at det er vildt svært.

 

 

Skim materialet før hver lektion 

En person, der sidder og læser

Hvis du ikke kan nå at læse alt (og det er der ingen, som kan) så sørg i det mindste for, at du har skimmet alt materiale til undervisningen, så du kan orientere dig i det undervejs og tage noter til de mest relevante emner. Det er bedre end at læse én tekst grundigt, og så have glemt indholdet, når du sidder i forelæsningslokalet. Du kan meget nemmere følge med i undervisningen, når du har overblik over studieplanen for lektionen og materialet, der bliver brugt.
Efter timen kan du læse op på svære afsnit og teoretiske begreber, og skrive noter til de ting, du godt forstod, så det hele er let og tilgængeligt, når du nærmer dig eksamen, hvor du – surprise – lige går det hele igennem for 3. gang.

 

 

 

Meld dig til ting sammen med mennesker 

Tre personer, der sidder sammen og griner

Ja, du skal læse, og der er meget, og hvordan virker bibliotekskortet, og hvem betaler for forsikringen. Der er nok af ting, der står klar til at kræve din opmærksomhed. Gør alligevel dig selv den tjeneste at være med, når der er fredagsøl, eller plads til et nyt medlem i fredagsbaren eller et udvalg, der lyder sjovt.
Studietiden bliver bedre, når du omgiver dig med gode mennesker, og i IDA ved vi også, at studerende med et godt netværk, har mindre risiko for at droppe ud.

 

 

 

Læg telefonen helt ind i et andet lokale, når du læser 

Vejledning til din jobsøgning gennem IDA

Vi gør os alle skyldige i det. Ifølge uret på væggen har vi læst 7 timer i dag, men i realiteten distraherer vi os selv igen og igen med Instagram, en besked fra vennerne eller ligegyldige notifikationer, der buzzer os ud af koncentrationen.

Hvis du formår at lægge telefonen væk – helt væk, uden vibration og en skærm der lyser op i udkanten af dit synsfelt, når du læser, så vil du opleve, at du kan nøjes med færre timers læsning hver dag – og du får reelt mere information ind i hovedet. Men det kræver rygrad, manner.

 

 

 

God mad og gode rutiner gør en forskel 

Mad

Det lyder håbløst voksent, men hvis du sørger for at gå i seng og stå op cirka samme tid hver dag, vænner din krop sig til det. Og hvis du sørger for at læse lektier på det tidspunkt af dagen, hvor du har nemmest ved at koncentrere dig, så bliver det også nemmere. Og ja. Hvis du sørger for at spise din måltider, før du er ved at dø af sult og helt ukoncentreret og hangry, så får du også mere ud af både læsning og undervisning.