S2, E3: Mere diversitet på STEM-uddannelserne

Hvorfor er det vigtigt med flere kvinder i tech-branchen og mere diversitet på STEM-uddannelserne? Det spørger vi vores gæst Nanna Bach Munkholm om i denne episode, hvor vi skal høre om Nannas rejse fra en sproglig studentereksamen, til bygningsingeniøruddannelsen og til i dag at arbejde med noget helt tredje nemlig som udvikler i virksomheden Trifork. Hør Nanna fortælle om hvorfor rollemodeller er enormt vigtige, når vi skal inspirere unge til at vælge en STEM-uddannelse, og om hvorfor manglen på kvinder i tech-branchen spiller en afgørende rolle i forhold til de teknologier, der bliver udviklet.


 

S2, E2: Studieliv uden stress – del 2

Vi bygger videre på temaet om stress, når stressrådgiver Thomas Pape giver svar på, hvad stress er og hvordan det påvirker os. Lyt til denne episode af IDA LYD for at få gode råd til, hvordan du kan håndtere stress i forbindelse med din uddannelse, og hvad du i øvrigt kan gøre for at forebygge stress. Thomas vil desuden give dig en definition på hvad stress er, som er nem at huske, og som du derfor strategisk kan bruge fremadrettet, når du føler dig stresset.


 

S2, E1: Studieliv uden stress – del 1

Føler du dig stresset på din uddannelse? Så lyt til denne episode hvor studerende Michelle Bausager fortæller dig om, hvordan hun tacklede at blive slået ud af kurs pga. stress på sit 2. semester. Hør Michelle fortælle om hvordan hun måtte tage sin opvask med i bad, fordi hun ikke havde overskud til både at vaske op og gå i bad – og få gode og konkrete råd til, hvad du kan gøre, hvis du føler dig stresset.


 

S2, Teaserepisode

Velkommen tilbage til IDA Lyd. En podcast hvor IDA inviterer studerende og eksperter i studiet for at tale om emner, der relaterer sig til livet på en videregående uddannelse. Hvordan undgår du stress i forbindelse med din studie? Hvorfor skal vi have flere kvinder på stem-uddannelserne, og hvad skal du gøre eller ikke gøre, for at få en god studiestart? Alt det og meget mere kan du få svar på i IDA Lyd. Jeg hedder Augusta, er vært på de første episoder og læser selv på Københavns Universitet. I vores podcast fokuserer vi på dig som studerende og dit studieliv. Vi håber, at du vil lytte med.


 

Ep 10: Så’ det ud i job

Du er færdig med studierne! Tillykke! Nu venter jobmarkedets motorvej på dig med åbne arme. Men hvordan lander du på den helt rigtige hylde? Og hvad sker, hvis du ikke gør? Det kan nyuddannede Anne Sofie Larsen fortælle meget mere om. Og så giver Carolin Nielsen fra Oticon dig et par ideer om, hvad hun spejder efter, når der skal ansættes nye hoveder. Hvad er vigtigt og hvad er no-go i din ansøgning, hvis du skal være gøre dig håb om at komme til samtale?


 

Ep 9: Udveksling – de bedste råd til før, under og efter

Går du og drømmer om en udveksling? Så skal du møde Nikolaj Sten, der pakkede sin kuffert og tog til Texas for at læse et semester. Hør hvordan han taklede at bo det helt forkerte sted, skulle vende sig til en helt anden undervisningsform, og hvad det gav ham at møde folk fra hele verden. Og så fortæller international partnership manager på DTU Jeppe Duus Dolriis, om de mange fordele du kan høste ved udveksling – fx på dit CV, netværk og videre færd ud i job.

Episoden er sponseret af Oticon


 

Ep 8: Gode råd til din eksamensangst

Eksamen – det er nu, det gælder. Måske kan du mærke en nervøsitet prikke dig på skulderen, men du ved, at det nok skal gå. For nogle studerende er den prikken på skulderen skiftet ud med en massiv bjælke lige mellem skulderbladene, der udløser angst, tankemylder, blackouts og hjernebanken. Vi har mødt studerende Natasha Marie Hansen til blandt andet en snak om, hvordan hendes eksamensangst præger hendes karakterer. Senere kan du høre Anna Stelvig, psykolog og ejer af StudyMinds bedste råd til, hvordan du overkommer din angst, når eksamen banker på.


 

Ep. 7: Tænker du på at droppe ud?

Er studiet ikke helt, som du forventede? Så er du ikke alene. IDA LYD – Stemmer fra dit studie har mødt Patrick Johannesen, som er studerende på SDU – og som ofte har tanker om at droppe ud. Indtil videre er det bare blevet ved tanken – og en lille google af dagpengesystemet. Vi har også besøgt Freja Petersen, som er psykolog på studenterrådgivningen til en snak om, hvad man egentlig skal gøre, hvis man går med tanken om at droppe ud.


 

Ep. 6: Hvad betyder alkohol for dit studiemiljø?

Beerpong, shots og fredagsøl – men hvad, hvis du siger nej tak? Studerende på DTU Linus Knoop siger altid nej tak. Hør hvordan det er at være ædru, mens hele campus fjoller rundt med promiller i blodet, og tag bagefter med hjem til forsker og antropolog Mette My Madsen, som i sin ph.d. blandt andet har undersøgt, hvilken rolle alkohol spiller for studiestartskulturen på DTU.


 

Ep 5: Praktik – på papiret og i praksis

Skal du starte i praktik eller sidder du midt i det? Og skal der egentlig mere praktik på skoleskemaet? Mød de to studerende Lasse Houmann Thygesen og Jakob Forsberg Larsen, der fortæller om deres erfaringer, gode råd og tanker om at være i praktik. En vellykket praktik kan nemlig have stor betydning for dit videre studieliv. Bagefter tager vi ud i virkeligheden til sektionsingeniør Ulrik Andreasen fra Aarsleff, som slet ikke kan undvære praktikanter på sine projekter.


 

Ep 4: Er der overhovedet nogle, du kan spejle dig i?

Vrimler det med begge køn på dit studie? Vi har mødt to studerende, der ærligt deler ud af deres tanker om diversitet og mangfoldighed, og hvad det betyder for dem. Vi har også besøgt Lene Skole, der er administrerende direktør i en af Danmarks største fonde, Lundbeckfonden, og hun har for alvor sat mangfoldighed på sin dagsorden.


 

Ep 3: Life hacks til din studieøkonomi

Er havregryn en temmelig stor del af din madplan? Føles det som om, pengene fosser ud af din pung? Og synes du, at det med økonomi er lidt kedeligt? Det kan være stramt at få sin økonomi til at hænge sammen på SU. Heldigvis har Mille Skjold Madsen, som er indehaver af Livsstilsmagasinet Økonomista og instagramkontoen FunnyFinans de bedste hacks til, hvordan du kan få den fede studieøkonomi.


 

Ep 2: Få styr på din studieteknik

Kniber det med læsningen? Får du det hele med, eller er du ved at drukne i labels, overstregningstuscher og noter og kan du overhovedet huske, hvad der blev sagt på sidste forelæsning? I denne episode kan du møde Jens Ferløv, der studerer til produktionsingeniør på DTU Diplom,  og som i den grad har fået styr på sin studieteknik. Senere besøger vi Line Sander, der er adm. Direktør i Supplement og forfatter til bogen Studieteknik – vejen til et effektivt studie – og som gerne vil dele sine bedste råd til, hvordan du får den mest solide studieteknik.


 

Ep 1: Studiestart – klar, parat?  

Studiepladsen er i hus og nu skal du starte. Men hvordan kommer du godt i gang på studiet og hvor går man hen, hvis det hele føles fremmed og lidt forkert? Det er der heldigvis råd for og i første episode af IDA LYD – stemmer fra dit studie, fortæller studerende Eva Weise på Bæredygtigt Design på Aalborg Universitet, om at starte på det helt forkerte og helt rigtige studie. Du kan også få studielejleder på DTU Mathilde Mollerups bedste råd til en god studiestart.


 

 

Vær med til at præge, hvad IDA Lyd – stemmer fra dit studie skal handle om
Har du forslag til emner – eller har du selv en spændende historie om dit studieliv, som du gerne vil dele med IDA for studerende – så tøv ikke med at kontakte os på Facebook eller Instagram.


IDA LYD – stemmer fra dit studie er produceret af Dam&Dalsbæk for IDA for studerende.

Vært og tilrettelæggelse: Bente Dalsbæk
Produktion og klip: Freia Dam

IDA LYD – sæson 2 er produceret af Augusta Holleufer Jacobsen.
Vært og tilrettelæggelse: Augusta Holleufer Jacobsen
Produktion og klip: Augusta Holleufer Jacobsen
Musik: Jens Lindahl