Besøg IDAs andre hjemmesider

Lønkompasset
Se din kommende løn med IDAs lønberegner

Vil du gerne blive klogere på, hvad du kan forvente at få i løn som nyuddannet? Med IDAs lønberegner for nyuddannede kan du lære mere om dine muligheder.

Brug vores lønberegner, og se din kommende løn

Du er sikkert nysgerrig på, hvad din fremtidige løn vil være. Lønkompasset er det ideelle værktøj til at få svar på dette spørgsmål. Til forskel fra IDAs lønberegner, som tager udgangspunkt i lønniveauet for de, der allerede er i job, så er Lønkompasset et prognoseværktøj. Det vil sige, at du får indblik i arbejdsmarkedets fremtidige lønniveau, når du er færdiguddannet.

Ved at indtaste relevante oplysninger som din uddannelse, ønsket branche og geografiske placering kan du få et realistisk skøn over, hvad du kan forvente at tjene som nyuddannet.

Lønberegneren giver dig en procentfordeling af gennemsnitlig startløn samt et detaljeret overblik over goder, ledighed, lønpakker og andre elementer, så du kan få en idé om, hvordan din løn vil udvikle sig i løbet af din karriere. Det kan være væsentligt for dine fremtidige karrierevalg og planlægning af dit økonomiske fundament. Når du skal til at forhandle løn, kan du bruge Lønkompasset til at sætte en realistisk og velfunderet ramme for forhandlingen.

Hvordan bruger jeg Lønkompasset?

Udfyld de forskellige felter og se, hvad du kan regne med at få i løn som nyuddannet. Din fremtidige løn vil variere alt efter hvilken uddannelse du har, hvornår du regner med at blive færdig, hvor du regner at arbejde i landet og hvilken branche du gerne vil arbejde i.

Resultatet er en beregnet løn for en profil med de karakteristika, du har valgt i lønberegneren. Prøv dig frem og se, hvad din forventede startløn er, hvis du fx skifter geografi eller branche.

Bliv klogere på dine rettigheder på arbejdsmarkedet

Når du er på vej ud på arbejdsmarkedet, er det vigtigt at have kendskab til dine rettigheder. IDA tilbyder ikke kun værktøjer til at beregne din løn, men også ressourcer og rådgivning om dine rettigheder som arbejdstager.

Fra kontraktforhandlinger til trivsel og kompetenceudvikling, står IDA klar til at hjælpe dig med at navigere i din første ansættelse og de udfordringer, der måtte opstå undervejs. Ved at være velinformeret om dine rettigheder kan du sikre dig, at du får den bedste start på din karriere.

Lær mere om dine rettigheder i job

Forbered dig på en kommende lønsamtale

En god forberedelse er nøglen til en vellykket lønsamtale.

Med IDAs interaktive lønforhandlingskursus kan du afprøve lønforhandling inden du skal til den rigtige samtale. Her får du mulighed for at prøve dig af, så du kan gå ind i samtalen med indsigt og forventning om at opnå en løn, der afspejler din værdi.

Første lønforhandling med det interaktive lønforhandlingskursus

Bliv klar til arbejdsmarkedet

Er du på vippen til at skulle gå fra studier til arbejdslivet? Så åbner en verden af jobmuligheder sig for dig nu. Det kan være en god idé at tage dig lidt tid til at udforske hvad du kan og vil, blive klogere på hvad du kan forberede dig på og bruge IDA til at lære om ansættelseskontrakter, kompetenceafklaring eller andet, du kunne være usikker og tvivlende om.

Klar til arbejdslivet

Har du spørgsmål eller brug for yderligere hjælp? Tøv ikke med at kontakte IDA. Vi er her for at støtte dig på din rejse fra uddannelse til job.

Kontakt IDA

Mere om løn
Vil du have hjælp til at finde ud af, hvad du er værd?