Første lønforhandling: Interaktivt kursus
IDA har lavet et interaktivt lønforhandlingskursus, så du står bedre forberedt til jobsamtalen og kan argumentere for dit værd med ro i stemmen.
Indholdsfortegnelse
- Lønforhandling er en kompetence
- Hvad lærer jeg med en interaktiv lønforhandling?
- Video: 5 gode råd til din første lønforhandling
- Bliv en skarp forhandler, når du har tid og lyst: Sådan fungerer det
- Gennemsnitlig startløn for nyuddannede
- Brug IDA
Det interaktive lønforhandlingskursus for nyuddannede
Inden du logger på og går i gang med kurset, kan du læse mere om hvad du kan forvente med kurset, se en video om lønforhandling og checke vores andre lønværktøjer, så du står endnu stærkere til din første lønforhandling.
Lønforhandling er en kompetence
“Hvad forventer du at få i løn?”
Det spørgsmål kan sætte selv den mest rolige jobsøgende i en koldsvedsfremkaldende situation, hvis du ikke har lavet dit forarbejde. Og så er det svært at vide, hvad man kan tillade sig, og hvordan man håndterer situationen.
Lønforhandling er for mange en svær og grænseoverskridende disciplin, som ikke desto mindre er vigtig at mestre, hvis du vil sikre dig nogle gode lønvilkår. Især som nyuddannet er det vigtigt, at du får sat barren rigtigt første gang, da den er med til at sætte retningen for resten af din karriere.
Det kræver forberedelse at sikre dig, at du får den løn, du er værd. Derfor har vi udviklet et interaktivt lønforhandlingskursus, der klæder dig på til at kunne håndtere den lønforhandling, der foregår til selve jobsamtalen, når du er ved at lande dit første job.
Hvad lærer jeg med interaktiv lønforhandling?
Kort sagt:
- Forberedelse
- Forskel på offentlig og privat sektor
- Tips og tricks til samtalen
På kurset lærer du, hvordan du bedst forbereder dig til lønforhandlingen. Forberedelsen vil give dig den ro, du har brug for, når du forhandler og øger dine chancer for at du får en positiv oplevelse. Du bliver også klogere på, hvordan lønnen er sammensat i både den offentlige og den private sektor, så du kan komme med realistiske bud inden for den sektor, du er i. Og så lærer du nogle effektive tips og tricks, om hvordan den egentlige lønforhandling foregår, som du kan bruge, når du taler med din kommende arbejdsgiver.
Video: 5 gode råd til din første lønforhandling
Du kan altid starte med at se denne video, der kortlægger fem gode råd til din første lønforhandling:
Bliv en skarp forhandler, når du har tid og lyst
Med det interaktive kursus kan du øve dig på din første lønforhandling, når det passer dig. Kurset består af en række videoer og interaktive elementer, som du selv kan navigere rundt imellem, så du kan springe det over, du allerede har styr på.
Tag kurset og få den løn, du er værd.
Gennemsnitlig startløn for nyuddannede
Brug IDA, hvis du er i tvivl
Du kan altid bruge din fagforening for at checke, at du har styr på dine juridiske rettigheder under en lønforhandling. IDAs jurister sikrer både, at du er godt klædt på til din lønforhandling og at din kommende kontrakt overholder gældende lov.
Kontakt IDAs juridiske rådgivning.
Din løn vil variere alt efter uddannelse, slutdato for uddannelsen, geografi og branche. Derfor kan du også bruge Lønkompasset for at se hvad du kan forvente i løn. Lønkompasset er et prognoseværktøj, tager udgangspunkt i den beregnede løn og fremskriver lønnen, så den passer med udviklingen i IDAs vejledende startløn. Prøv dig frem, og se hvad der sker, når du skifter branche eller geografi.
Du kan også sammenligne og vurdere om den løn du sigter efter stemmer overens med hvad andre i lignende stillinger tjener med IDAs Lønberegner.