Besøg IDAs andre hjemmesider

Den årlige lønforhandling: Interaktivt kursus

Brug IDAs interaktive lønforhandlingskursus, når du skal bringe dig selv i spil til den årlige lønforhandling. Kurset er til dig, der er privatansat og selv forhandler løn og øvrige ansættelsesvilkår.

I første job
Mange nyuddannede tror at lønforhandlingen sker i en afgrænset periode, men det er en proces hele året.
Lær at være strategisk i hverdagen og hvordan du forbereder dig til selve lønforhandlingen.

Indholdsfortegnelse

Det interaktive lønforhandlingskursus

Inden du logger på og går i gang med kurset, kan du læse mere om hvad du kan forvente med kurset, se en video om lønforhandling og bruge vores andre lønværktøjer, så du står klar til din første lønforhandling.

Lønforhandling hele året

Med det interaktive kursus sætter IDA fokus på lønforhandling som en løbende proces. Din lønudvikling afhænger nemlig af meget mere end det, der foregår til lønsamtalen med din nærmeste leder. Det handler i langt højere grad om at være i stand til at bringe sig i selv i spil i hverdagen, hvilket vil styrke din position, når du skal argumentere for dine krav til løn og ansættelsesvilkår. Det er derfor helt afgørende, at du kan gøre opmærksom på dig selv og synliggøre dine resultater.

Hvad lærer jeg med interaktiv lønforhandling?

Du vil blive undervist i at indsamle den relevante viden, finde gode argumenter, og samtidig forstå vigtigheden af at kende den modpart, du forhandler med. I den forbindelse vil du blive præsenteret for værktøjer, som du kan bruge før, under og efter forhandlingsmødet, og som forhåbentlig vil bringe dig tættere på det forhandlingsresultat, som du gerne vil opnå.

Helt konkret giver kurset dig:

  • Inspiration til, hvordan du kan arbejde strategisk med din lønforhandling i hverdagen
  • Inspiration til at synliggøre dig i organisationen og sætte fokus på dine resultater over for din leder
  • Øget bevidsthed om den værdi du udgør for arbejdspladsen
  • Værktøjer til din forberedelse af lønforhandlingen
  • Værktøjer og spørgeteknikker til at håndtere samtalen ved forhandlingsbordet

 

Video: 5 gode råd til din første lønforhandling

Du kan med fordel starte med at se videoen, hvor Kamilla, juridisk konsulent i IDA, forklarer hvordan du forbereder dig til lønforhandlingen og giver gode råd:

Bliv en skarp forhandler, når du har tid og lyst

Med det interaktive kursus kan du øve dig på din årlige lønforhandling, når det passer dig. Kurset består af en række videoer og interaktive elementer, som du selv kan navigere rundt imellem, så du kan springe det over, du allerede har styr på.

På kurset får du en skræddersyet og fleksibel læringsoplevelse, så du kan forbedre din lønforhandlingsevne i dit eget tempo. E-kurserne består af en række videoer og interaktive elementer, der gør det nemt for dig at få den viden, du har brug for.

Du kan selv navigere i indholdet. Det betyder, at du ikke behøver at se alle videoerne efter hinanden; i stedet kan du vælge præcis, hvad du vil fokusere på. Så kan du tackle de specifikke emner og aspekter af lønforhandling, som du finder mest relevant og udfordrende. Hvis du allerede har en god forståelse af visse områder, kan du springe dem over og fokusere din tid og opmærksomhed på områder, hvor du har brug for mere støtte. Du kan også vælge at se det hele og få den fulde oplevelse med.

Kurserne indeholder også andre interaktive elementer, såsom quiz-spørgsmål. Dette er dels for at skabe bedre indlæring, og give dig en sjovere måde at tage viden ind på.

Tag kurset og få den løn, du er værd.

 

Gennemsnitlig startløn for nyuddannede

Gennemsnitlig løn for nyuddannede fordelt på to grafer. Den første viser startløn fordelt på uddannelsesretning inden for den private sektor. Den anden graf viser startløn i den offentlige sektor på hhv stat, region og kommune (uagtet uddanelsesretning).

Brug IDA, hvis du er i tvivl

Du kan altid bruge din fagforening for at checke, at du har styr på dine juridiske rettigheder under en lønforhandling. IDAs jurister sikrer både, at du er godt klædt på til din lønforhandling og at din kontrakt overholder gældende lov.

Kontakt IDAs juridiske rådgivning.

 

Du kan også sammenligne og vurdere om den løn du sigter efter stemmer overens med hvad andre i lignende stillinger tjener med IDAs Lønberegner.

Prøv IDAs lønberegner.

Relateret indhold
Brug for sparring til den årlige lønforhandling?
Lønforhandling
Søger du sparring om ansøgningsmateriale
Kontakt karriererådgiveren