Kontrakt og løn

Få hjælp til at finde ud af, hvad du er værd, om din ansættelseskontrakt er, som den skal være, og hvad du har af rettigheder i dit studiejob.

Få læst din kontrakt igennem

Beregn din løn, se IDAs vejledende minimumslønninger, bliv klogere på, hvordan du forbereder dig til din første lønforhandling og test dig selv af i en interaktiv lønforhandling og se, om du kan få mere løn ud af chefen.

Klik dig videre her

De bedste råd fra IDAs juridiske rådgivere

Det er altid en god idé at sende din kontrakt ind til os. Vi kan give dig en professionel vurdering af dine ansættelsesvilkår og dit lønniveau, så du står stærkere i en kommende forhandling med din arbejdsgiver.

- Fadime Uysal, juridisk rådgiver

Din indflydelse på din løn sker ikke på selve forhandlingsdagen, men den foregår året rundt.

- Kamilla Mortensen, juridisk rådgiver

Have hellere få men konkrete argumenter fremfor mange brede argumenter. På den måde mindsker du sandsynligheden for, at din leder begrunder et eventuelt afslag på lønforhøjelse med dit svageste argument.

- Fadime Uysal, juridisk rådgiver

Til en lønforhandling bør du have fokus på, hvilke resultater der skal fremhæves og hvad du bidrager med til virksomheden.

- Nana Elager-Sørensen, juridisk rådgiver

IDAs vejledende minimalløn for studerende

Den vejledende timeløn er inklusiv pension og beregnet for studerende i et teknisk-naturvidenskabeligt studierelevant arbejde i 2022. De viste lønninger er for hhv. bachelor- og kandidatstuderende:

188 DKK

Så meget er den vejledende minimumstimeløn for studerende, der har læst på en teknisk-naturvidenskabelig uddannelse i 1-3 år

204 DKK

Så meget er den vejledende minimumstimeløn for studerende, der har læst på en teknisk-naturvidenskabelig uddannelse i 4-5 år