Besøg IDAs andre hjemmesider

Forsvaret

Vidste du, at du med en ingeniøruddannelse har særlige muligheder i forsvaret?

Forsvaret bruger i høj grad ingeniører til forskellige typer jobs og opgaver, og der er rig mulighed for at gøre karriere i en af de mange tekniske jobfunktioner. Alle med det tilfælles, at du er med til at støtte forsvarets enheder og løfte missioner herhjemme og i udlandet.
En person i militæruniform og en tekst i hvid ovenpå, der lyder
Fordele

Fryns og goder

Du får selvfølgelig de bedste kollegaer, faglig sparring og en oplevelse for livet, når du bliver en del af Forsvaret.

Men det er også vigtigt, at vores kollegaer - om de er praktikanter eller i fuldtidsstillinger - har de bedste vilkår, når de tilbringer store dele af deres tid på jobbet. Det er i sidste ende den enkeltes arbejdsglæde og livskvalitet, det handler om.
Fleksible arbejdstider
Gratis kaffe og te
Indbygget hygge
Tæt på offentlig transport
Udvikl dine kompetencer

Hvordan er det at arbejde i Forsvaret?

Bliv klogere på, hvad Forsvaret leder efter i en kandidat til deres stillinger, og hvorfor du bør søge.

Mød chefsergent Karsten, som fortæller dig, hvad du kan komme at opleve, når du bliver en del af Forsvaret.
Muligheder

Job i Forsvaret

Herunder finder du ledige stillinger i Forsvaret, hvis der er nogle aktuelle i jobbanken.
Hvis der ikke er nogle, så kan du altid se de mange andre muligheder, du har i mere end 200+ aktuelle stillinger tværs over landet.
Teknisk leder med central rolle

Bliv officer

Hvis du har en bachelorgrad, kan du søge om optagelse på forsvarets officersuddannelser og få en anerkendt lederuddannelse.
Som officer bliver du trænet både i teori og praksis, og lærer at træffe beslutninger, tage ansvar og motivere dem, du leder.

Der findes 8 forskellige officersuddannelser i forsvaret fordelt på Hæren, Søværnet, Flyvevåbnet og Beredskabsstyrelsen.
Våben- og elektronikteknisk officer i Søværnet
Her får du en grundlæggende sømilitær uddannelse og får ansvar for højteknologisk udstyr. Du får det tekniske ansvar for skibets våben – og radarsystemer, samt alle andre sensorer ombord. Det er et arbejde, hvor teknik og ledelse spiller sammen, og hvor der venter store oplevelser på missioner rundt om i verden.
Teknikofficer i Flyvevåbnet
Du vil typisk blive teknisk leder i de enheder, som har med eftersyn og vedligeholdelse af kampfly, helikoptere samt transportfly at gøre. Du skal lede fagfolk, der har højspecialiseret viden, og du får derfor en bred teknologisk forståelse. Som færdiguddannet er du kvalificeret til at arbejde som leder i Flyvevåbnet og være med til at planlægge, gennemføre, kontrollere og evaluere specialiserede tekniske arbejdsopgaver.
Vejledning
Har du spørgsmål til uddannelsen?
Ledige stillinger
Læs, hvilke profiler Forsvaret mangler lige nu
Vil du være leder?
Se alle Forsvarets uddannelser
IDA hjælper dig videre

Vil du skrive ansøgningen,
der vækker Forsvarets opmærksomhed?

Vi har samlet en række artikler og rådgivningsvideoer om alt det, du har behov for at vide fra den tidlige research over i lønforhandling, så du kan optimere din proces og sikre, at din ansøgning vækker interesse.


Derudover kan du altid få feedback på dit CV, hvor vi tilbyder 1:1 sparring, inden du sender afsted.