En person, der kan se sit eget spejlbillede

Identificer dine kompetencer –
hvad kan du?

Vi taler om dem hele tiden. Kompetencerne. I studietiden, hos A-kassen og i dit møde med IDAs karriererådgivere hører du ordet kompetence nævnt igen og igen. Det gør du, fordi de er dine produkter – de varer, du skal sælge.

Få personlig feedback her

 

 

Fundamentet for din jobsøgning

Hvad kan du og hvad vil du? For at lande et job er svarene på dette helt centrale – men ikke altid lige til at finde. Særligt som studerende eller nyuddannet kan det være en udfordring at matche det, man har lært på studiet, gennem frivilligt arbejde, i sit studiejob eller noget fjerde med det, virksomhederne er på udkig efter. Hvis ikke du ved, hvad du kan og vil, så er det svært at præsentere det knivskarpt for virksomheder, som netop lægger stor vægt på, at DU kan fortælle dem, hvilke kompetencer du har, der er relevante for det specifikke job.

 

Kompetenceafklaringen er så at sige fundamentet for din jobsøgning.

 

Udfyld kompetenceprofilen

Lad os derfor kaste os ud i det. Kompetenceprofilen åbner som et word-dokument, med vejledning til, hvordan du udfylder det. Væbn dig med tålmodighed – det er tid godt givet ud.

Hent Kompetenceprofil

 

De 3 kompetencearter

Vi skelner mellem de personlige, sociale og faglige kompetencer. De faglige kompetencer er de vigtigste i dit materiale til virksomhederne og dem, de er på udkig efter. De faglige kompetencer dækker over den fagspecifikke viden, du har med dig fra dit studie og og job inden for naturvidenskab, teknologi eller IT. Dine personlige kompetencer er fx nysgerrighed og kreativitet. Dine sociale kompetencer kan være samarbejde, formidling og koordinering. Du lander ikke jobsamtalen, fordi du tænker kreativt – det gør børn også, men de er ikke i stand til at løse de opgaver, du skal løse. Du kommer til jobsamtalen, fordi du tydeligt præsenterer de faglige kompetencer, virksomhederne har behov for. Fokus er derfor på de faglige kompetencer. Vores erfaring er, at det er dem, IDAs medlemmer har sværest ved at fremhæve.

Personlige kompetencer

Fleksibel, nysgerrig, modig

Sociale kompetencer

Skabe relationer, anvende og aflevere viden

Faglige kompetencer

Tekniske, naturvidenskabelige

Hvis du har brug for sparring, når du laver din kompetenceprofil eller overvejer hvad du kan og vil, er du mere end velkommen til at kontakte mig.

Ring til mig på 33 18 48 48 – jeg glæder mig til at tale med dig.

- Majbrit Ølgaard, karriererådgiver i IDA