Virtuelle vennemøder

Får du også venne-abstinenser ved udsigten til at skulle blive hjemme og ikke se nogle mennesker de kommende uger?

Følg med her og få en ny idé til, hvordan du kan hygge dig virtuelt med venner og familie, mens Danmarks corona-lockdown står på.

 

1. Del jeres yndlingsmusik

Lav en delt Spotify eller Youtube-playliste, som I alle sammen kan bidrage med sange til. Listen kan minde om den sang, I hørte på ferien i sommer – eller I kan sætte den på samtidig, når I mødes til en kop kaffe eller en fredagsøl over Facetime, Messenger, Skype eller et andet medie.

2. Fælles morgensang

Aftal, at I synger med til morgensang med DR1 hver morgen kl. 09:05 eller aftensang med den danske højskole på Facebook kl. 20. Hvis I tør, kan I synge sammen over et videoopkald. Det kommer sikkert til at lyde helt vildt godt, eller i det mindste sjovt.

3. Hæng ud i køkkenet

Lav virtuel mad sammen. I en Messenger-gruppe kan op til seks mennesker være med på video. I kan også bruge Skype, Facetime, Google Hangout eller Microsoft Teams. Slå video til på pc’en eller mobilen og stil den, så du kan lave mad, mens I hyggesnakker. Eller gå fuld tv-Masterchef og vis dem alle, hvordan man rører den perfekte bearnaise.

4. Flad ud til hjemmebiograf

Aftal synkroniseret Netflix-night eller se den samme udsendelse på flere skærme. Så er det næsten som om, I holder filmaften. Eller sæt ”Love is Blind” på, så I kan diskutere deltagernes dating skills i chatten, mens I følges ad i afsnittene.

5. Skriv den næste bestsellerroman

Skriv en historie sammen. Måske ligger der en forfatterkarriere og venter på jer ude i fremtiden?

Sådan gør I:

  • Opret et delt Google-docs, som alle må redigere i
  • Aftal en rækkefølge og en karakter, som I hver især skal skrive
  • Når forfatteren før dig har lagt sit kapitel op fra sin karakters synsvinkel, læser du det og skriver videre på historien.

Læs den færdige historie op for hinanden på et videoopkald.

En person der lytter til musik
Person der kokkererer
Person der skriver i en bog
Person der lægger tøj sammen
Brætspil

6. Forårsrengøring i klædeskabene

Lav en Marie Kondo på video. Prøv ALT dit tøj og få vennerne til at bedømme det over et videoopkald. I kan lave pointskilte fra 1-10 eller ”Toss”- og “Keep”-skilte, som I viser og bedømmer hvert outfit med.

7. Spil brætspil

Spil fx Tegn & Gæt, hvor du uploader en tegning, som de andre skal gætte, hvad er. I kan også holde en virtuel Scrabble-turnering eller spille online Skak med hinanden.

Spil som Bezzerwizzer, Cranium, Hint eller TP skal helst spilles live, for du ved godt, at dine venner snyder. Så dem må I gemme, til vi er kommet sikkert over på den anden side af corona-lockdown. 🙂

8. Hold virtuel vin- eller ølsmagning

Slå jer ned foran kameraet med hver jeres lækre flaske et eller andet, og beskriv den øl du har valgt at smage for de andre. Eller aftal at købe de samme tre øl og diskutér i forummet, hvilken der er bedst og hvorfor.

9. Virtuel studiegruppe

Start en bogklub, eller læs jeres lektier og tal om dem digitalt, så jeres viden er toptunet til sommerens eksamener.

10. Fællesspisning

Dæk fint op derhjemme med foldede servietter og en buket påskeliljer, smid pc’en på spisebordet og nyd en brunch eller et aftensmadsmåltid med dine venner på videoopkald. Gider du ikke lave maden selv, kan du jo købe takeaway fra din yndlingsrestaurant, og så støtter du samtidig de restauranter, der må holde lukket for gæster pga. coronasituationen. Og husk, at du kan bruge din IDA-rabatkode til Just Eat (kun for studiemedlemmer). Du kan finde den i Hello-Fellow-appen under ”Mine fordele”.