Find studiejob, praktikplads og specialesamarbejde

Leder du efter et studiejob, praktikplads, eller efter en virksomhed, du kan skrive dit speciale sammen med?

Hvis du kan svare ja til disse spørgsmål, er du kommet til det helt rigtige sted. På siden her får du et overblik over dine muligheder for at lave et projektsamarbejde med en virksomhed, finde en praktikplads eller et relevant studiejob. Så er du klædt bedre på til det arbejdsmarked, du møder som nyuddannet, hvor du er langt mere attraktiv overfor virksomhederne, hvis du allerede har snuset til arbejdslivet.

IDA Accelerator: Projekt- eller specialesamarbejde

Byg din bro til erhvervslivet. Bliv en del af IDA Accelerator.

Savner du brobygning mellem dit studie og arbejdsmarkedet? Har du svært ved at fortælle, hvordan du kan skabe værdi i en given virksomhed? Mangler du kendskab til, hvordan du kommer i kontakt med relevante virksomheder?

Så er IDA Accelerator noget for dig. Det er din mulighed for at skrive et akademisk projekt i forårssemestret 2019 i samarbejde med en virksomhed, fx i forbindelse med et semesterprojekt, praktik, dit speciale eller noget helt fjerde.

Du behøver ikke være medlem af IDA.

 

 

Det får du ud af det

  • Du lærer at sætte ord på dine kompetencer
  • Du får en fod indenfor på arbejdsmarkedet
  • Du bliver mere attraktiv over for virksomhederne som nyuddannet
IDA Accelerator er et nyt initiativ under IDA

I samarbejde med udvalgte virksomheder fra hele landet har IDA Accelerator udviklet relevante projektbeskrivelser, som du eller din projektgruppe kan ”byde ind på”.

I det kommende semester (foråret 2019) tilbyder IDA Accelerator udviklingsprojekter indenfor to områder – henholdsvis it-studerende og idrætsstuderende.

FAQ

IDA Accelerator er din mulighed for at lave et projektsamarbejde med en relevant virksomhed, fx i forbindelse med et semesterprojekt, dit speciale, et praktikforløb eller noget fjerde. Undervejs får du tilbudt flere workshops og en personlig karrieresamtale, hvor du lærer, hvordan du omsætter din teoretiske viden fra studiet til praktisk viden i en virksomhed. IDA Accelerator er kort sagt din bro mellem studiet og arbejdsmarkedet.

Du skal være med i IDA Accelerator, fordi du med et projektsamarbejde prøver dine kompetencer af i virkeligheden og bliver klogere på, hvilken værdi du kan skabe i en virksomhedSamlet set betyder det, at du bliver mere attraktiv over for virksomhederne, når du en dag er nyuddannet og skal finde dit første job. 

Et IDA Acceleratorforløb består først og fremmest af selve samarbejdet med virksomheden. I det ligger der som minimum et opstartsmøde, et midtvejsmøde og et afslutningsmøde med virksomheden. Derudover får du undervejs tilbudt to workshops med fokus på, hvordan du får mest ud af samarbejde, og hvordan du omsætter din teoretiske viden fra universitetet til praktisk viden i en virksomhed. Som afslutning på forløbet bliver du tilbudt en personlig samtale med en af IDAs karriererådgivere, hvor I sammen finder ud af, hvordan du kan bruge dine kompetencer fremadrettet.

Det kan du lige tro. Praktisk erfaring er ifølge virksomhederne den største fordel, når du skal have dit første job. De lægger især vægt på, at du har arbejdet ved siden af studiet, og at du skriver dit speciale/afslutningsopgave i samarbejde med en virksomhed. Derudover får hele 26 % af alle nyuddannede medlemmer af IDA deres første job gennem studiejob, praktik eller samarbejde med en virksomhed. Kort sagt: IDA Accelerator er i den grad relevant for dig.

Du kan samarbejde med en lang række forskellige virksomheder, der arbejder med vidt forskellige områder indenfor din faglighed. Virksomhederne tæller blandt andre Aarhus Havn, Bot Supply, KIA, Skanderborg Festivalklub, Gonio VR, Fysio Friends og mange andre. Du kan læse meget mere om de forskellige virksomheder og deres projekter her.

Det er meget nemt. For at blive en del af IDA Accelerator skal du: 1) Finde det projekt, du vil skrive om; 2) Skrive en mail til Linda Pedersen på lmp@ida.dk, hvor du skriver, hvilket projekt du vil skrive om og en kort beskrivelse af din motivation. Inden for 48 timer får du besked om, om projektet er dit. 

Du styrer helt selv, om du tilmelder dig IDA Accelerator eller sammen med en gruppe. Så længe det bare passer ind i dit eget semester.

Et IDA Acceleratorforløb følger det projekt, du skriver, så det afhænger fuldstændigt af dit semester, og hvor mange ECTS-point, du får for at skrive projektet. 

Du kan ansøge løbende, og du kan i princippet starte samarbejdet med virksomheden når som helst. Men typisk vil du skulle ansøge før eller lige når dit semester begynder, så du har mulighed for at påbegynde projektsamarbejdet, når dit semester starter.