Klima og bæredygtighed

Klima og bæredygtighed er kommet på dagsorden, og det er i høj grad de unge, og de studerendes fortjeneste, at verden nu tager det alvorligt.

Hos vores samarbejdspartner Lån & Spar har de længe troet på, at bæredygtighed rimer på god investering. Og fordi du er studerende får du en god pris, når du investerer igennem Lån & Spar.

Her kan du læse, hvordan de arbejder med ansvarlige og bæredygtige investeringer over for deres kunder.

 

Af Niels H. Antonsen, områdedirektør i Lån & Spar

I Lån & Spar er ansvarlighed en del af vores DNA. Du kan derfor være sikker på, at du investerer i virksomheder, der tager hensyn til miljø, klima, menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og anti-korruption, når du sætter dine penge i en af vores investeringsfonde.

Når vi sammensætter dine investeringer, vurderer vi altid de enkelte virksomheders bæredygtighed i forhold til den branche, de arbejder inden for. Og vi vælger virksomheder fra, som ikke arbejder i tråd med vores værdier – som f.eks. kontroversielle våben, tobak og gambling. I vores nyeste investeringsfond ’Globale Aktier Basis’ vælger vi også fossile brændstoffer fra.

Globale Aktier Basis tager ansvarlighed til et nyt niveau

I vores nye investeringsfond, Globale Aktier Basis, sætter vi barren endnu højere end tidligere. Investeringsfonden er til dem, der sætter bæredygtighed og ansvarlighed først, når de investerer deres penge. Her investerer de nemlig udelukkende i store virksomheder, som er blandt de 10% mest bæredygtige inden for deres felt.

Mange studerende starter i det små med at investere, og derfor har vi valgt, at vi ønsker at være konkurrencedygtige på prisen. På den måde kan man komme i gang og senere i livet kan man så vælge at gå mere i dybden med investering.

Husk at du altid er velkommen til at tage fat i Lån & Spar, hvis du vil i gang med at investere. Du fanger dem på lsb@lsb.dk eller 3378 2000.
 

En person der cykler